Omgeving

Omgeving

Schin op Geul

Het schilderachtige dorpje Schin op Geul, ook bekend als het dorp van Frater Venantius uit de conference van Wim Sonneveld, ligt in het hart van het geuldal en het Zuid Limburgse heuvelland aan het vrij meanderende en romantische riviertje de Geul. 

Het dorp met de beroemde Keutenberg uit de Amstel Gold Race, heeft een typisch Limburgs karakter.

Alom bekende toeristische centra als Valkenburg aan de Geul en Gulpen zijn binnen 2 tot 5 km gelegen.

Valkenburg

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als middelpunt is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister. Gezellige, knusse winkels, restaurants, terrasjes en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg. Modeboetiekjes, boekenwinkels, interieurzaken, delicatessenzaken: ontdek het verrassende aanbod!

Valkenburg is omgeven door prachtige grotten. Beleef er unieke ondergrondse activiteiten die je ècht niet mag missen. 

Naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg in een sfeervol kerststadje in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland. Duizenden lichtjes, kerstbomen, engeltjes en soms onverwacht een pak sneeuw, dompelen Valkenburg helemaal in kerstsfeer. 

Ontdek zelf wat er allemaal in Valkenburg te doen is. 

Maastricht

Maastricht heeft een rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter. Shoppen doe je in hippe winkels, warenhuizen en boetiekjes. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost. Droom weg in het charmante Maastricht…

Maastricht heeft ontzettend veel te bieden. Een boottocht over de Maas, een muzikaal concert van André Rieu of een historische stadswandeling. 

Parkstad

De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. Dat komt doordat aan de steden en dorpen weidse parken en natuurgebieden grenzen. Een gebied van uitersten en contrasten… Welkom in het dynamische Parkstad Limburg, de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland!

Het grootste indoor skidorp ter wereld, de hoogste ‘wandeltrap’ van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, één van de 13 Wereld Erfgoedmonumenten van Nederland, de oudste en grootste abdij van Nederland, het grootste wereldtuinen object van Nederland, de grootste Romeinse opgravingen van Nederland en ga zo maar door… 

Aken

Doordat Aken direct aan de Nederlandse grens ligt is het een populaire stad voor een stedentrip. In de Altstad bevinden zich de meest bekende toeristische bezienswaardigheden zoals het Casino van Aken en natuurlijk aan de wereldberoemde thermale baden.
Het historische deel van de stad bijzonder authentiek. Het door Karel de Grote gebouwde stadhuis en de Dom van Aken stammen uit de achtste eeuw.  

Luik

Luik ligt op slechts een paar kilometer van de Nederlandse grens. Het is één van de grootste steden van België. Het historisch centrum van de stad staat volgepakt met prachtige musea, talloze bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Daarnaast zijn er nog een hoop lekkernijen die hun oorsprong vinden in deze bijzondere stad aan de Maas.

Eifel

De Eifel begint al als u bij Vaals de Duitse grens overgaat. Een toertocht door de Eifel is de moeite waard en van ons uit gemakkelijk te doen.  

Ardennen

De Ardennen is misschien wel een van de mooiste gebieden van België. Op relatief kleine afstand van Nederland waan je jezelf echt helemaal in een andere wereld. 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.